dilluns, 27 de gener del 2014

Recepta per fer la salsa dels calçots

Voleu provar aquesta salsa per menjar amb els calçots? És boníssima!

Per fer la salsa (quantitats per uns 60 calçots)

Ingredients:

  • Mitja cabeça  d'alls -escalivats-
  • 6 - Tomàquets escalivats
  • 2 - Pebrots del romesco escalivats
  • Mitja culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 15 g - Ametlles torrades
  • 15 g - Avellanes torrades
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal - Pebre

  • Elaboració de la salsa

    Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la pola dels pebrots, les ametlles i les avellanes, i el pebre vermell.
    Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant l'oli, el vinagre, sal i pebre

    Variacions:
    Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d'escalivar.
    En lloc de pebrot del romesco s'hi pot posar nyora.
    Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit o amb molla de pa xopada amb vinagre.
    S'hi poden afegir galetes.
    S'hi pot afegir una punta d'all cru.
    S'hi pot afegir un bitxo.
    Es pot fer amb ametlla o avellana sola.


    Quan se n’han de coure molts, es poden preparar tallant les arrels i el sobrant de fulles verdes i enfilar-los amb un filferro per la part verda de les fulles. Així serà més pràctic posar-los a la flama i tombar-los.

    Font: Corpus Culinari Català (web Gastroteca.cat)
     
     
     
     

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada